Leiderschap bij verandering!

5 checks voor sterk schoolleiderschap in tijden van crisis

Moeten de scholen dicht? Stuur ik klassen naar huis? Wat doe ik met een verkouden leerkracht?

5 checks voor sterk schoolleiderschap in tijden van crisis

De spanning en onzekerheid zijn voelbaar bij iedere school en ieder bestuurskantoor waar wij deze week hebben gewerkt. Corona, wat moeten we ermee? Wat is wijsheid?

Hoewel deze situatie voor iedereen nieuw en onwennig is, weten we één ding zeker. In tijden van crisis is leiderschap essentieel. Daarom de volgende 5 checks voor goed schoolleiderschap tijdens de coronacrisis:

Check 1. Wees open en duidelijk in je communicatie

Bij Inspiratiebureau Struijk & Kemper zeggen we vaak: ‘Clear is kind’. Duidelijkheid neemt onrust weg. In tijden van crisis is het belangrijk dat mensen kunnen vertrouwen op dat wat er wordt gezegd. Je wilt de ruist tot een minimum beperken. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn. Kun je nog geen duidelijkheid geven? Wees ook daar dan open over.

Check 2. Focus op oplossingen, niet op problemen

Tijdens angstige situaties hebben veel mensen de neiging om lang over het probleem of de oorzaak daarvan te speculeren. Natuurlijk moeten we leren van keuzes en beslissingen uit het verleden. Maar tijdens een crisissituatie moet een leider zich richten op de oplossingen van nu. Analyseren van het probleem komt later. Handel pragmatisch waar mogelijk en laat je niet verleiden tot discussies over het probleem.

Check 3. Stimuleer eenheid in de organisatie

Als jouw opvatting als schoolleider anders is dan die van het bestuur, of als jullie bestuur een andere visie en werkwijze hanteert dan een collegabestuur, wijs dan niet met de vinger. Daarmee creëer je namelijk twee kampen: ‘wij en zij’. En dat is in een crisissituatie niet behulpzaam. Dit kan de onrust versterken en bovendien nog lang nawerken binnen de cultuur in de organisatie. Kies voor eenheid.

Check 4. Reageer vanuit wijsheid en gezond verstand, niet vanuit angst

Angst is een slechte raadgever. Binnen de psychologie wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten angst: gezonde en ongezonde angst. Gezonde angst beschermt je tegen gevaar en stimuleert tot het maken van wijze keuzes. Ongezonde angst is irreëel en maakt situaties erger dan ze zijn. Ongezonde angst beperkt je potentieel als leider. Let erop dat je als leider communiceert vanuit gezond verstand en wijsheid. Laat je niet gek maken door de media en laat je niet meeslepen door irreële angsten.

Check 5. Luister naar je team

Een goede schoolleider houdt z’n oren en ogen open. Zeker in een crisissituatie. Wat zijn de vragen die leven binnen je team? Welke zorgen hebben zij? En wat zijn de berichten op de sociale media? Door de vinger aan de pols te houden en snel te reageren op onrust en vragen van het personeel, creëer je rust en vertrouwen. Precies dat wat er nodig is in tijden van onzekerheid.

De crisis kunnen we alleen bezweren door samen te werken. Iedereen moet mee doen. Aan schoolleiders de uitdaging hierin de weg te wijzen en hun leidinggevende kwaliteiten in te zetten om rust, wijsheid en helderheid te verspreiden.

Sterkte met het maken van moedige beslissingen tijdens deze crisis en bedankt dat jullie voor het vuur gaan voor al onze kinderen!

 

Laura Pelger - Struijk is co-founder van Inspiratiebureau Struijk & Kemper.
Verder is ze gelukkig getrouwd met Michael Pelger. Samen met hem 
 en met een toegewijd team heeft ze een moderne kerk opgericht
in Rotterdam, die ze samen vol passie leiden.